Bekleme yapma, mesafeni koru!

Hatırlarsan daha önceden seninle içinde fuck you geçen parçalar listesi paylaşmıştım Prenses. Şimdi ise sıra sinirlenince dinlediklerimde. Böyle durumlarda Pantera ya da Slayer dinleyebilme kapasitesine sahip değilim baştan söyleyeyim, eğer öyle müzikler bulmayı bekliyorsan aşağıdaki parçalar sende çilekli max tadı bırakacaktır, uyarmadı deme sonra. Tabii sana buraya içimdeki ergene yakışır şekilde System of a Down ya da Linkin Park da eklemek isterdim ama 30’unu bitirmek üzere olan, kendini biradan viskiye terfi etmek zorunda hisseden ama hala beceremeyen sofistike bir insan olarak hayata ve tanımadığım insanlara karşı cool duruşumu zedelemeyecek parçalar seçtim tabii ki.

Sinirli derken ne kastettiğimi anlatayim sana biraz. En basit tanımla bu parçalar yolda yürürken kulaklığıma koyduğumda yüzüme garip bir kendine güven, ‘’Var ya şu anda dünyada benim dinlediğimden daha harika şarkı dinleyen bir insan daha yok, en süper benim!’’ hissiyatı veriyor. Öyle acayip bir özgüven. Birisine sinirlenip yüzünü ellerimin arasına alıp sıkarak kafasını patlatmak istediğimde(?!) açıyorum bu parçaları biraz yatışıyorum. Kendi dünyaları var ve seni anında oraya alıp biraz elini tutuyorlar, ortalığı gösterip sonra da yanından ayrılıp ‘’Hadi bakalım takıl sen.’’ diyorlar. En azından bana öyle geliyor.

Seni ilk anda çok korkutmamak için biraz sakin bir parçayla ve kuzeyden başlıyorum, ilk parçamız pek sevdiğim The Knife grubundan Forest Families. Elektronik altyapılı olsa da ilginç bir şekilde organikmiş gibi bir hissi var bu şarkının. Klipte çok bi numara yok gibi gelebilir ama parçaya yakışır pislikte bence.

İkinci parçamız Awolnation isimli Amerikalı bir gruptan. Bu parçayı taktığı kanatımtrak aparatlarla dağdan hoşart diye atlayıp Hezarfen amcayı mezarında ters döndüren bir adamın videosunda duymuştum ilk. Hafif 90’lar havasıyla taktire şayan bir çalışma olmuş.

Bir diğer parçamız Tv on the Radio’dan. Bu adamlar gerçekten çok iyiler bence be Prenses. Bir şekilde eskiden çok sevdiğim ama şimdi adını hatırlayamadığım bir grup varmış hissi veriyorlar bana. Öyle paslı bir tadları var. Aslında baya gaz bir parça. Şarkıyı kurtadama dönüşüp bu durumdan baya hoşlanan bir elemanın ağzından dinliyoruz. Orjinal klibi de mevcut fakat hem ses kalitesi pek iyi değil hem de abilerin canlı hali de çok hoş gerçekten.

Şimdiki grup ise pek kimseyle paylaşmaktan hoşlanmadığım bir grup. Çünkü bence onlara sadece benimler ve öyle de kalacaklar. O yüzden çok kimseye bahsetmezsen sevinirim Prenses. Grubumuzun adı Clinic. Bir çok güzel grup gibi tabii ki İngiltere’denler. Zamanında Radiohead’in ön grubu olmak gibi bir referansları var ama bu çok önemli değil. Arkada sürekli aynı giden ritmle birlikte insanı transa girmeye teşvik eden bir parça. Çok zorlarsan meditasyon bile yapabilirsin bence. Vokalin ağzının içinde, dişlerinin arasında söylediği sözler ise insanı gerçekten baştan çıkartıyor.

‘’Huzur İzlanda!’’ inancıyla hayatına devam eden bir yazarın olarak böyle bir listede İzlanda’dan bir grubu atlayacağımı sanmamıştın değil mi Prenses? Bu şahane trip-hop grubunun adı Bang Gang (evet gruba isim bulurken pek yaratıcı olamamışlar ne yazık ki). Parça 1998 çıkışlı You isimli albümlerinden. Kendilerini önceden keşfetmiş olsam iki vokalden biri olan hatunun ‘’just get the fuck out of my dreams’’ (rüyalarımdan bi siktir git! manasında) derkenki azminden dolayı fuck you’lu şarkılar listemize alırdım parçayı ama buraya da yakışıyorlar bence.

Son parçamız ise sana adam öldürtebilir Prenses, hiç olmadı yolda yürürken kaşlarını çatıp insanlara pis pis bakabilirsin, o da birşey. Baya yanık gitarlara sahip bu parçamız Tricky abimizin 2001 çıkışlı Blowback albümündeki dokuzuncu şarkı. Bir kere dinledikten sonra devamındaki parçalara geçmeni engelleyen bir muhteşemliğe sahip. Arkada vokal yapan abimizin adı Hawkman. Kendisi Jamaikalı olup o aksanıyla bence parçanın asıl vokali.

Yorumlar
5 Yorum to “Bekleme yapma, mesafeni koru!”
  1. ender says:

    Ne yapıyormuşuz? Bekleme yapmayıp mesafemizi koruyormuşuz. Ellerine sağlık.

  2. Elif says:

    cilekli max:D ahaha… yarildim.

    bu arada Tricky hakkaten benim de kizgin oldugumda veya kizgin olmasamda kizgin olma ihtimalimin cok yuksek oldugu zamanlarda (misal bisikletle trafikte olmak!) dinlemeyi tercih ettigim bi abi. Onun disinda bi de house, hip-hopumsu trip-hop tarzi muziklerden hoslaniyorsan yeni kesfim Guney Afrikali grup Die Antwoord da cok sahane oluyo. Guney Afrika’nin beyaz varoslarindan cikma Ninja ve Yolandi acccayip provakatifler ve de her bir klipleri baska bir pop-art sanat eseri. Siddetle tavsiye… http://www.youtube.com/watch?v=AIXUgtNC4Kc

  3. Biyolokum says:

    Prenses için küçük bi not düşmek istedim. Ben çok sertinden metal müzikler dinliyorum (başka bir sürü müzik türünün yanı sıra). Ama ilginç bir şekilde, o anırtmalı kanırtmalı metali keyfim yerindeyken tercih ediyorum, sinirliyken değil 🙂 Sinirliyken sakinleşmek için dinlediğim müzikler Leonard Cohen ile reggeaton arasında değişiyor.

    Fakat şimdi burada önerilen parçaları dinleyeceğim tek tek ve ‘sinirli zamanlar için acil durumda kullanılacak’ diye not düşeceğim bir kenara 🙂

  4. Biyolokum says:

    Bütün parçaları dinledim ve geri döndüm, çünkü hastası oldum, ne kadarrrr güzel bir seçme olmuş. Nefiz olmuş. Tam da yeni bir şeyler arayışındayken… Yeniyıl hediyesi gibi oldu.

  5. Caglar says:

    duygu’cum sağolasın. her parça aynı şeyi hissettirmez her insana diye düşünmüştüm yazarken ama çok sevindim beğenmene. 🙂

Yorum Bırakın