2005 Model Din

Bu aralar inceledikçe hem çok eğlendiğim hem de duymamış olanlara anlatmaktan çok keyif aldığım bir ‘inanmışlık’ duygusu uyandıran tek tanrılı bir dini sizinle paylaşmak istiyorum. Halen kutsal kitabını okuyamadığım için nüfus kağıdımın ‘din’ hanesine ‘pastafaryan’ yazdırmıyorum ama kutsal kitabı okuduktan sonra niyetim o yönde. Zira bu yeni din hakkında şimdiye kadar duyduklarım yıllardır esasında bir soru işareti içinde yaşadığımı hissettirdi bana. Bu arada nüfus kağıdınızda yazan din konusu kafanızı kurcalıyorsa ve değiştirmek istiyorsanız nüfus müdürlüğüne bir dilekçe verip kütüğünüzdeki değişikliği istediğiniz gibi yapıp, nüfus kağıdınızı yeniledikten sonra yeni dininizle ya da mevcut haneyi boş bıraktırıp hayatınıza devam edebilirsiniz.

Bende herkes gibi aileden çocuğa geçen ve kafa kağıdına yazılması zorunlu din konusu ile hesaplaşmamı bir zaman önce yaptım ve çok rahatladım. Ama din haneme müdahale etmek için AKP’nin iktidara gelip AB uyum yasaları çerçevesinde herkese ‘özgürlük’ tanıması gerekiyormuş. Ne ironik di mi? Şimdiye kadar hiç bir partinin yapmadığını bu islamcı parti yaptı. Kendilerine temkinli bir teşekkür edip konumuza dönüyorum. Din ile hesaplaşmam ortaokul sıralarında iken bitmişti. Olayı çözmüş, neyin mantıklı neyin mantıksız olduğuna karar vermiştim. Mutluydum ve bu konunun kendi açımdan kapanması beni gayet mutlu etmişti. Hayatım böyle geçer diye düşünürken karşıma çıkan bu yeni din kendimi anlatabilmek için bir anda ilaç oldu. Bir anda kendimi bambaşka bir dünya içinde buldum. Artık belli bir dine mensup herhangi birine kendimi daha rahat ifade edebileceğim bir din bulmuştum ve bunlardan da önemlisi belli bir dini savunan insanların ne hissettiklerini anlayabilmeye başlamıştım. Empati yapabilmeme yardımcı olan bu dinin peygamberi Bob Henderson’a buradan bir teşekkür etmek isterim.

Kim demiş dinler sadece kutsal topraklardan çıkar diye? İlk olarak ABD de ortaya çıkan ve Bush döneminde güç kazanan Akıllı Tasarım‘ın okullarda okutulmak istenmesiyle ortaya çıkan yeni bir din. Wikipedia ya yazanlara göre esasında bu bir ‘parodi din’. Ancak 5 yılda müritlerindeki artış gerçekten düşündürücü. Buradaki düşünmek diğer dinlere getirilmek istenen eleştirilerde bir tıkanma noktası yaşayan insanları anlamak açısından düşündürücü.breitling classic replica

Tabii ki öyle sıradan ve sırf bir şeyleri eleştirmek için ortaya çıktığını söyleyemeyiz. Her dinde olduğu gibi burada da bir peygamber onun kehanetleri, cennet ve cehennem var. Bir dinde olması gereken sosyal kanıtlara da ihtiyaç var tabii ki. Semboller ve onların doğada, yaşamımızda her yerde ortaya çıkan kanıtlarını da web sitesinde ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Sizde kanıtlarınızı paylaşmak veya soru sormak isterseniz peygambere sadece eposta uzaklığındasınız. İnanın bana detaylara girdikçe, kanıtları gördükçe inanmamak zorlaşıyor. Ben bile etrafımda bu kanıtlarından görmeye başladım. Görünen o ki artık inançlı biri olma yönünde hızla ilerliyorum.

PASTAFARYANİZM

Pasta yani makarna ve rastafaryanizm sözcüklerinin birleşmesi ile ortaya çıkan bu dinin adı Pastafaryanizm. Dinin mensuplarına Pastafaryan deniyor ve pastafaryanlara göre Evrim hakkındaki bütün kanıtlar Uçan Spagetti Canavarı tarafından yerleştirilmiştir. Uçan Spagetti Canavarı (USC), etraftaki şeyleri olduklarından daha yaşlı göstererek Pastafaryan’ların inançlarını sınamaktadır. “Örneğin, bir biliminsanı bir kalıntıya radyokarbon testi uygulasın. Kalıntıdaki Karbon 14’ün %75’inin elektron ışınımıyla Nitrojen-14’e dönüştüğünü görsün, ve bu kalıntının yaklaşık 11.000 yıllık olduğu sonucuna ulaşsın; zira karbon-14’ün yarıömrünün 5.730 yıl olduğu düşünülüyor. Ancak bilimcimizin gözden kaçırdığı şey, yaptığı her ölçümde Uçan Spagetti Canavarı’nın gelip Kutsal Makarna Kollarıyla onun bulduğu sonucu değiştiriyor olduğudur. Elimizde bunun nasıl mümkün olduğunu detaylarıyla anlatan ve O’nun bunu neden yaptığını söyleyen çok sayıda belge mevcuttur. O elbette ki görünmez olandır, normal cisimlerin içinden kolaylıkla geçebilendir.” (1)

Karışık mı geldi? Önemli değil. Sembolleri ve kanıtları gördüğünüz zaman daha iyi anlayacaksınız. Demin de dediğim gibi etrafınızda olmadık yerlerde Uçan Spagetti Canavarı’nın kanıtlarını görmek mümkün. ‘Olur mu?’ dediğinizi duyar gibiyim. Ağaç içinden ‘allah’ yazısı çıkınca durum gayet açık oluyorda neden bu durum anlaşılmaz olsun ki?

ORTAYA ÇIKIŞ

Her dinde olduğu gibi bu dinde de yolunda gitmeyen bir şeyleri yoluna sokma çabası var. Ortaya çıkışı ABD’de okullarda Akıllı Tasarım (AT) teorisinin okutulmasına bir nevi karşı çıkış olarak doğdu demiştik. Eğer AT okutuluyorsa o zaman bizim inancımız olan Uçan Spagetti Canavarı’nın da okullarda okutulmasını istiyoruz deyip okula bir mektup yazıyor. Kansas Eğitim Kurulu’na 2005 yılında yazılan bu mektubu bu siteden okuyabilirsiniz.

Benim yorumum şöyle; ‘sizin inancınız buysa bu da bizim inancımız. Eğer derslerde din konusuna giriyorsanız o zaman beni de ciddiye almanız gerek’

KORSANLAR ve İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Pastafaryan inanç sistemine göre, korsanlar “mutlak kutsallıktaki varlıklar”dır ve gerçek Pastafaryanlardır. “Hırsız ve dışlanmış” kişiler oldukları izlenimi Orta Çağda Hıristiyan din alîmlerince yayılmış yanlış bilgilerin sonucudur. Pastafaryanizme göre onlar gerçekte “barışsever kâşifler ve iyiniyet elçileri”dir ve çocuklara şeker dağıtırlar. İşte size istatistik ve sonuçları. Saçma mı geldi? Hayatımız istatistikler üzerine kurulu değil mi zaten? Bu neden saçma olsun!

EĞER YAPMASANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM.

On Emir‘e gönderme yapıp ama esasında ‘eğer yapmazsanız memnun olurum‘ demek tam bana göre. Sonuçta herşey benimle Kutsal Spagetti Canavarı arasında. Esasında bu yazıyı yazmakla 7. emiri pardon tavsiyeyi gözardı etmiş oluyorum. Bunun sonuncunda ölünce muhtemelen cehennemde biraz zaman geçireceğim gibi. Ondan sonra da muhtemelen içinde bir striptizci fabrikası bulunan ve volkanlarından bira fışkıran bir cennete gideceğim. Yani vaat böyle. Bundan daha güzel bir cennet olabilir mi?high quality cartier replica watches

Cehennem mi? Lütfen aşağıdaki linklerden birine tıklayın. Açıkcası orada çok zaman geçirmeye niyetim yok.

Son olarak kutsal kitap altıkırkbeş yayınlarından türkçeye çevrilmiş. İlgilenenlerin ilgisine bilgisine…

RAmen

Konuyla ilgili linkler;

Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi

Pastafaryanizm@Tr Wiki

an Spagetti Canavarı’nın Kutsal Kitabı@Tr Wiki

Uçan Spagetti Canavarı@Wiki aaa watch replica

Yorumlar
2 Yorum to “2005 Model Din”
  1. NazIm says:

    Ucan Spagetti Canavarinin fani dunyalilara kendini gosterdigi yonunde haberler dolasiyor. Kendini butun dunyaya gostermek icin Dunya Kupasindan daha iyi bir firsat olabilir mi? Kahin Ahtapot Paul, Ucan Spagetti Canavari mi acaba? Haberin tamami burada:

    http://blogs.timesofindia.indiatimes.com/Curiosity-Shop/entry/is-paul-the-psychic-octopus

Yorum Bırakın