Gökkuşakları ve Cinsellik

Sevgili Prenses,

Pek öyle gündeme dair yazılar, yorumlar yapmıyorum biliyosun fakat şimdi bahsedeceğim konuda kendimi tutamadım açıkçası.

Aklıma iğneleme, hakaret -işin aslı küfür dolu milyon tane cümle gelmesine rağmen kendimi tutmaya çalışarak sevgili aileden sorumlu bakan Selma Aliye Kavaf’ın son günlerde yaptığı homofobik açıklamayı seninle paylaşmak isterim.

Kendileri gazeteciliğin, basının yüzkarası Hürriyet Gazetesi’ne verdiği demeçte: “Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence. Dolayısıyla eşcinsel evliliklere de olumlu bakmıyorum. Bakanlığımızda onlarla ilgili bir çalışma yok. Zaten bize iletilmiş bir talep de yok. Türkiye’de eşcinseller yok demiyoruz, bu vaka var” buyurmuşlar..

Bu muhteşem açıklamayla kendisinin nasıl ayrımcı bir bakış açışına sahip olduğunu gözümüze sokmaktan çekinmeyen bakan, belki de millet olarak hala ne kadar atgözlüklü olduğumuzun da canlı ispatı. Cinsel eğilimleri/seçimleri sebebiyle hedef gösterdiği insanların hayatlarına ne hakla müdahale etmeye kalktığını sormak ise muhtemelen bizim eşşekliğimiz..

Kendisine öncelikle eşcinselliğin ne olduğunu açıklamak gerekir belki de.. Burada wikipedia’dan yardım alıyoruz hemen:

“Eşcinsellik, kişinin cinsel, duygusal ilgi ve isteğinin (cinsel yöneliminin) kendisiyle aynı cinsten kişilere dönük olmasıdır. Sadece kendi cinsine yönelenlere homoseksüel, hem karşı cinsine, hem kendi cinsine yönelenlere de biseksüel denir.” Buraya kadar anlaşılması kolay değil mi sevgili prenses? Devam edelim..

“Amerikan Psikiyatri Kurumu, 1973 yılında eşcinselliği, “Akıl Hastalıkları Teşhis ve İstatistikleri Klavuzu”ndan çıkarmıştır. 1 Ocak 1993 tarihinde dünya sağlık örgütü (WHO) eşcinselliği “Uluslararası Hastalıklar Sınıflandırması”ndan çıkarmıştır. ICD-10 maddesi “cinsel yönelim, tek başına, bir rahatsızlık/hastalık olarak kabul edilemez” şeklindedir.” Sanırım bakanın takıldığı yer burası. Eşcinsellik genetik bir bozukluk mudur, çocukluktan kalan bir travma mıdır ya da bir tercih midir?

Millet olarak onun bunun yatak odasına girmeye çok meraklı olduğumuz su götürmez bir gerçek. Fakat biz halk olarak bunu bir adım ileri de taşıyoruz. İzlemek için girdiğimiz yabancının yatak odasındakinin kim olacağına, ölçülerine, yaşına hatta cinsiyetine de karışma hakkını kendimizde görüyoruz. Big Brother bizi sokaklarda mobesesiyle izlerken, parmak kamerasıyla gömlek cebimize çoktan girmiş de haberimiz yok belki..

Biz hiçbir zaman bilim toplumu olmayı beceremedik. Evinde televizyondan başka bir hiç araçtan haber almayan insanlarla, cebine internet girince onu sadece facebook ve mail kontrol etmek için kullanan hatta interneti kullanmanın, araştırma yapmanın suç olduğunu düşünen yöneticilerle bu ülke nereye kadar gider bilemiyorum. Türk Medeni Kanunu’na göre eşcinselliği “kusur” olarak ilan etmişiz bile çoktandır. Eşcinsellik, evliyseniz boşanma sebebi ve tüm haklarınızı kaybedeceğiniz bir kusur.

Sözü buraya kadar getirmişken Türkiye’de tüm zorluklara rağmen faaliyet gösteren birkaç kurumun ve biahaber merkezinden tolga korkut‘un bu konuda söylediklerine link vermeden geçmek istemiyorum.

Tolga Korkut:

“Eşcinsellik bir yönelim. Kavaf’ın sözleriyse açık ayrımcılık. Sarışınların ya da mavi gözlülerin veya boyu 1,80’den uzun olanların hasta olduğunu söylemekten farkı yok. Ama Kavaf bu sözlerinin nelere yol açtığının farkında değil.

1. Her şeyden önce eşcinselliğin tedavi edilebilir olduğunu söylemek, toplumun eşcinselllerin diğerlerine göre daha az korunma hakkı olduğunu, kendilerine ayrımcılık yapılabileceğini ima ediyor.
2. Eşcinsellerin ayrımcılığa karşı hak mücadelesini gerekçesizleştirmeyi, haksız çıkarmayı amaçlıyor. Valiliklerin ayrımcılıkla mücadele eden LGBTT örgütlerine karşı “genel ahlaka aykırılık” iddiasıyla açtığı davaları anımsayın.
3. Eşcinsellere yönelik damgalamayı, ayrımcılığı güçlendiriyor. İnsanca bir yaşam sürebileceklerine, buna hakları olduğuna dair gerçeği gizliyor. Tersini doğru kabul ediyor. Sistematik şiddeti meşrulaştırıyor. Bunun nereye kadar varabileceğini somut bir örnekle anımsatalım: Kasım 2008’den beri Ankara ve İstanbul’da sekiz transseksüel kadın öldürüldü.”

Pembe Hayat: http://www.pembehayat.org

Bir tarafından baktığımızda belki eşcinsellikle ilgili tartışmaları gündeme getireceği için bakanın iyi birşey yaptığını düşünebiliriz. Ülkemizde cinsellik bile halen bir tabuyken herkesin gözü önünde olan kişiler tarafından eşcinsellerin ötekileştirilmelerinin neresi iyi diyebilirsiniz. Eğer sağlıklı kollardan bu konu gündeme getirilir ve tartışılmaya cesaret edilirse kimbilir belki de aklında bunun hakkında cevaplandırılmaya yönelik soru işareti olan birileri daha kazanılmış olur. Biz de çaktırmadan emeklemeye başlarız böylece…

Bir de sana bu konunun birebir muhatapları tarafından yapılmış güzel bir video izletmek isterim prenses. Buyur bakalım.

Yorumlar
4 Yorum to “Gökkuşakları ve Cinsellik”
  1. tuna says:

    Senin de belirttigin gibi Bakan’ın bu cikisi olsa olsa toplumun escinsellere yaklasiminin bir ozeti. Ama benim bir yanım da diyor ki biz bu homofobik kulturu kendi yasam alanlarimizda bile gunluk olarak uretiyoruz. Ve ben escinsel dusmani falan bir adam degilim ve bu yazida yazilan herseye katiliyorum. Ama gundelik sakalarimizdan kufurlerimize kadar aslinda erkekligin yuceltilmesi ve yerilmesi etrafinda sekillenen bir kultur var gibi geliyor bana.

  2. tuna says:

    durumun vehametini anlamak icin http://www.gayoloji.com/escinselligin-tedavisi/ sitesindeki bilgileri paylasmak isterim. bu insanlar gercekten ruh hastasi bana kalırsa.

    %100 Eşcinselligin Tedavisi

    Gaylık TedavisiEşcinsellik Hastalıkmıdır ?
    Hayır eşcinsellik hastalık değildir. eşcinsellik cinsel yönelimdir. ama bunun sebebide şeytani varlıklardır.

    Eşcinsellik Neden Oluşuyor ?
    Kişinin ruhsal zayıflığından dolayı hem ruhsal hemde bedensel iradesini kaybetmesi sonucunda Kendisine musallat olan şeytan ve cinlerin, kişinin beynine hükmetmesidir.

    Bahsi geçen şeytan veya cinler ruhsal gücü zayıf olan kişileri sapkınlığa yönlendirirler. Bu sapkıklıklardan bazıları ( lezbiyenlik – eşcinsellik – Gaylık – Biseksuellik – Travestilik ) vb . şeylerdir.

    Amaç : Eşcinsellik Lezbiyenlik ve Gaylıktan kurtulmanın çagresi bulundu. Eşcinsellik yada feminenlik veyahut lezbiyenligin asıl sebebi ruhsal zayıflıktır. Eşcinsellik, ruhunuzun dolayısı ile nefsinizin irade gücünücü yitirmesi ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

    Ruhsal gücünüzü ve nefsi iradenizi tekrar güçlendirmeniz için yapmanız gereken aşağıda bahsi geçen dua ve sureleri tarif edildi şekilde uygulamaktır.

    Bu yöndem bir çok eşcinsel üzerinde denenmiş ve % 100 sonuç elde edilmiştir. Unutmayın herşey sizin ile başlar ve sizin ile biter. Lütfen tarifi eksizsiz uygulayın ve sonuçlarını buraya yazınız.

    Nasıl Okunur : Önce abdest alınır, elbiselerin ve bulunan yerin temiz olması iyidir. Abdestin ardından rahatsız edilmeyeceginiz sessiz bir odada bu dualar okunur.

    Okuma bittiği zaman sadakallahul azim denir ve el Fatiha suresi okunur. Bir bardak suya nefesinizi üfleyin ardından besmele çekerek suyu içiniz.

    Aynı okumalar 7 gün boyunca hergün tekrarlanır. Böylece 1 haftaya kalmaz Allahın izni ile gaylık dan tamamen kurtulursunuz !

  3. elif says:

    Böyle bir internet sitesini siber alemde yayarak her gün cennete yaklaştıkları için kendilerini şahane hisseden akıl hastalarının varlığını öğrendikten sonra gundelik seksist şakaları, küfürleri ben bir köşeye ayırmak istiyorum.

    Hani çünkü eşcinselliği şeytani güçlerin karışmasına bağlayan zihin, yarattığı dogmayı yaymak için ve bunu toplumda meşrulaştırmak için deli gibi uğraşıyor demektir. Hani Batı’dan gelen cinli şeytanlı güçlerin gariban Türk’lerin iradesine hücum etmesi sonucuyla “kötü yola düşüp” eşcinsel olmuş kişileri bir takım hadislerle kurtarma gibi mitolojik bir hikaye yaratmaya kadar gidebilmiş bu kişiler. Gönülden tebrik ederim, zira böyle bir hikaye uydurup hakkaten hemcinsleriyle birlikte olmak isteyen kişilerin bunu okuyup, inanıp bir de üstüne ücretsiz “GAYLIKTAN KURTULMA TEDAVİSİ” alabileceğini düşünmek benim aklımın ucundan bile geçmezdi…

    Durum günlük şakalar ve küfürlerden de fena gibi yani. Millet cinden şeytandan bahsediyor!!

  4. e1000m says:

    Arkadaşlar bu tür yaklaşımlar bazı bilimsel çözümleri de halkın gözünde şarlatanlık olarak göstermekte ve kötü etkilemektedir. Bilimsel olarak eşcinselliğin tedaviedisi yeni gelişen bir akımdır. Bu durumdan rahatsız olmayan ve bu şekilde kalmak isteyenlere de zaten tedavi önerilmiyor. TEART – Türkiye Eşcinseller Araştırma ve Terapileri Formu veya Eşcinsellik Bilgi, Tedavi ve Terapi Portalı sitelerinden daha geniş bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımla…

Yorum Bırakın