Fikrimin İnce Gülü: Fuck You!

Prenses sana bir sır vereyim, ortaokulda peçete koleksiyonu yapmaya başladığımdan beri koleksiyonerlik huyumdan vazgeçebilmiş değilim. Bu huyuma zaman içinde “arşivcilik” gibi havalı bir isim takarak kendimce sağlam bir zemine oturttum. Senelerdir bıkmadan usanmadan, yurtdışına çıkan her arkadaşımın kafasını ütüleyerek büyüttüğüm bardak altlığı koleksiyonum günün birinde evimin duvarlarını süslemek hayaliyle bir kutunun içinde yatıyor olsa da bu huyumdan vazgeçeceğe benzemiyorum pek. Flyer bulmak, silgi artığı biriktirmek, tekila bardağı, kokteyl karıştıma çubuğu (birisi içki mi dedi?) gibi çeşitli toplama ilimleriyle ilgilenen ben kişisi bir de müzik koleksiyonculuğu yapıyorum tabii.

Geçenlerde bir gece bilgisayarımı düzenlerken çeşit çeşit duruma göre ayırdığım dosyalardan birisini neden seninle paylaşmıyorum ki dedim.. İçinde “Fuck You” geçen şarkılar folder’ı. (Güldüğünü duydum!)

Ben küfür etmeyi pek severim, küfür etmenin de gülmek gibi bazı insanlara farklı bir biçimde çok yakıştığını düşünürüm. Kadını erkeği farketmez, küfür etmek önemli bir dışavurum şeklidir bana göre. O yüzden bilgisayarımın en güzide yerlerinden birisinde duran bu klasörün içindeki güzellikleri önüne döküyorum. Ha unutmadan şunu da söyleyeyim, Eminem de çok fuck you der evet, ama derdimiz bu değil.
Bu parçalar benim vokalin fuck you dediği yerlerde içimin eridiği şarkılar. Pek kişisel bir seçki yani. Bu arada da minik bir ipucu, en sevdiğim ikisini en sona sakladım.

Önce mevzuya pek çok kişinin bildiği Nine Inch Nails’la girelim. Şarkımızın asıl adı “Closer” fakat pek çok kişi “I wanna fuck you like an animal” olarak bilir. Bilimum hayvanca duygularımızın tezahuratı olan bu güzide parçamız için muhteşem videoya alıyoruz seni.

İkinci parçamız Lilly Allen’dan geliyor. Bu parça aslında eşcinseller arasında pek popüler oldu ve youtube bu tarz videolarla dolu. Şarkı sözlerinde bu nefretten bahsediliyor. Biz de “gökkuşakları ve cinsellik” yazımızda yayınlamıştık bu videolardan bir tanesini. Lilly Allen’ın bu parçayı kime yazdığı meçhul, diğer versiyonunu bahsettiğim yazıda yayınlamış olduğumuz için buraya çok keyifli olan orjinalini ekliyoruz.

Gelelim üçüncü parçamıza. Bu parçamız sağlam bir blues’cu olan Richie Kotzen abimizden. Hayata, her bir şeye güzelce saydırıyoruz bu parçada.

A Perfect Circle’sız toplama olmaz. Bu parçamız biraz iddialı ama adamı alır götürür diyorum. Klibi de Fight Club, Seven gibi şahane filmlerin yönetmeni sevgili David Fincher abimiz çekmiş. Maynard usta bu parçayı çok dindar olan annesine yazmış. Bir hastalık sonucu felç olan annesi tüm bu tecrübelerin üstüne dindarlığını daha da arttırmıştır. Bunu kabul etmek istemeyen Maynard “Hasta oldun, felç oldun, Allah’a daha çok bağlandın da O sana yardım mı etti, o çok sevdiğin Allah seni bu hale sokmadı mı..” diye bir güzel söyleniyor şarkıda.

Ve gelelim benim kişisel olarak en beğendiğim iki parçaya.

Bunlardan ilki Ani diFranco ablamızdan geliyor: Untouchable Face. Bu nev-i şahsına münhasır parçamızda Ani abla sevdiceğinden ayrılmış ya da o sevdiceğe hiç ulaşamamış. Ama karşı tarafın bir sevgilisi var, birlikte de pek mükemmeller yahu. E diyecek birşey kalmıyor seslenilen kişiye. Böyle dolu dolu, böyle içten, böyle yağları eritircesine. Sanırım kendisi dünyanın en güzel “Fuck You!” diyen insanı.. İçte kalanlara ithafen.

Ve son parçamız Archive grubundan. Bu parça grubun Noise isimli albümünde. Albüm versiyonu da gayet güzel ama bir canlısı var ki ben de şarkıyı öyle keşfetmiştim zaten. Bu arada bu grup hakkında minik bir ipucu. Denk gelen olmuştur, bir ara çok dolandı internette. Bir video vardı, elemanın biri sualtında bir karadeliğe atlıyordu, her izleyende “vay anasını” edalarına sebep olan bu videodaki parça da kendilerine ait olur (you make me feel, take my hand albümünde)
Velhasıl kelam Archive bu parçada yine sevdiceğe sesleniyor tabii. Ama bu parça biraz daha sinirli, Ani Abla gibi sakin değil, yine kendi içinde cool ama giydiriyor da giydiriyor.

Seçkilerimiz farklı hislerle devam edecek prenses.

Yorumlar
2 Yorum to “Fikrimin İnce Gülü: Fuck You!”
  1. Tuna says:

    Yersizkedi’nin paylaştığı hoş bir fotoblog. konuyla alakasına binaen. http://fuckyouverymuch.dk/

  2. mavi says:

    Sırf küfür ile ilgili yaptığın güzide açıklamalar için bile kabulümdür bu mektuplar.

Yorum Bırakın