Bandista | de te fabula narratur


Bandista bir aralık, bu darlık bu basmakalıp, bu ayık kafayla esrik taklitleri, bu aramızda yaşayan katilleri teşhir etmek gerek dedi evde uyuklarken. Uyanmak gerek dedi önce kendi kendine, evde bir gitar çaldı manuş, klarnet aktı meyanlı, kaydırmalı, akordeon zaten doldurmuştu köşe bucak, vurmalılar hazırdı “marş”a, başladı ev’in hikâyesi, varyetesi söküp söküp yapmanın.

Bandista evi şenlik kıyamet bir eylem bandosu şimdi ses vermekte ska, balkan, vertov, reggae, eşitlik, özgürlük, cango, votka, adalet, kökler sularından… Bandista evinde geceler gündüz gündüzler denktir geceye, bu evde güneş batsa da dinlenir ev hece heceye. Bu evin odaları geniş uzun dar hayal; bu evde mebzul miktar kapılar kilitsiz gıcırdar. Bu evde koridorlar, sokaklar ve meydanlar, sahneler salonlar dansla sesle hınçla çığlıklar… Bu ev bir dağ başında bir gettoda ya da down-town’da, bu ev dev bir karavan bu evi bulur arayan. Bu evin sakinleri kara kızıl mor renkleri, yeşil sarı turunç ve nar, bu ev binbir bedenle var. Bu ev döker alınteri, bu ev rahim yangın yeri; söndürür kandilleri nice esrik sever evi. Bu evde geçmiş hüzünle değil hüsnü kabulle, bu evde gelecek yokla değil beklenir telaşla. Bu ev tenha bu ev dar-maduman kanma yalan, gözyaşları ağıtlar destanlar epik tasalar, bu evde yasalar değil ses verir yoldaş maison‘lar!

Websayfalarini bir ziyaret edip tadlarina bakasiniz, soyle bir balkan ezgileri ve reggae ile hareketlenin derim. Websayfalarinda sarkilari tek tek dinleyebildiginiz gibi butun albumu de indirebiliyorsunuz. Burdan buyrun:

http://tayfabandista.org/

NazIm

ps: Kisisel favorilerim Ozgurluge Manus ve Ille de Rumba 🙂

Yorumlar
5 Yorum to “Bandista | de te fabula narratur”
  1. Elif Gündüzyeli says:

    harikaymış bandista!!!
    ayrica “copyleft” usulü web siteleri üzerinden albümlerini indirmeyi teşvik etmelerine bayıldım. canlı performanslarını hoplayarak izlemeyi çok isterim.

  2. ladylazarus says:

    harikalar. harikalar! her gün en az bir doz özgürlüğe manuş almadan uyanamaz oldum 🙂

  3. Nazim Keven says:

    Bandista sevenlerin, asil bu abilerin kankileri ve hocalari sayilacak italyan Banda Bassotti’ye de bakmalarini tavsiye ediyorum. Misal, benim bayildigim Ille de Rumba’nin orjinal versiyonu El paso del ebro da beni benden aldi:

    http://www.youtube.com/watch?v=Mr3RGnH9r-s

    Ya da eminim hepimizin hastasi oldugu Guantamera’nin Banda Bassotti versiyonu:

    http://www.youtube.com/watch?v=zAu-adonZlg

    Klipleri de ayri bir leziz 🙂

  4. Anonymous says:

    sokaktaki dost muhabbetlerinin disinda ekibin toplu bir konusmasi….

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalHaberDetay&Date=25.05.2009&ArticleID=937453

    barikatlar bos kalmasin……

  5. kayahan says:

    El paso del ebro aslında ispanyol gerilla şarkısıdır. İç savaş sırasında tekrar yorumlanır, öncesi de var derler.
    Bassotti'ninki de orijinal değil esasen.
    Ama güzel mi? güzel.

Yorum Bırakın